W Bałtyk wyruszamy poszukując najlepszych łowisk, a nie szczęścia.
Sonar pomaga nam jedynie potwierdzać wnioski, płynące z obserwacji wilgotności powietrza, temperatury, zachmurzenia, kierunku wiatru, czy wyczuwalnych prądów morskich. Poławiane śledzie zabezpieczone lodem, bez zwłoki transportujemy do miejsca, gdzie czekają na nie świeże składniki i ludzie wiedzący jak obchodzić się z morskimi skarbami.


Właściwa kolejność mieszania składników ma wpływ nawet na ostateczną barwę ryby.
Świeże śledzie są filetowane i mieszane ze składnikami marynaty. Przechowywane w beczkach, przechodzą smakiem przypraw. Następnie każdy filecik jest ręcznie odskórzany, wzbogacany kolejnymi składnikami i formowany do kształtu koreczka. Opakowania jednostkowe zabezpieczane są hermetycznie, aby przez miesiąc zachowywały świeżość.
Koreczki śledziowe Fishparty Manufaktura znaleźć można w punktach o specyfice healthy food.
Nasze koreczki śledziowe znaleźć można w najbardziej oddalonych od morza Bałtyckiego punktach Polski. Wiemy, że znajdują one odbiorców także poza granicami kraju, w Holandii, Niemczech, Danii, Włoszech czy Słowacji.
Nim zdecydowaliśmy się zaistnieć na rynku, Manufaktura zaprezentowała się na targach w holenderskim Urk, gdzie odniosły spodziewany sukces, godnie reprezentując polskie rybołówstwo.
