Świeże wieści i wypróbowane przepisy na przysmaki z ryb!

Jak rozpoznać na targu świeżą rybę? Z jakimi produktami spożywać śledzie, by wzmocnić ich właściwości odżywcze? Jak nie dać się złapać w sieci marketingu healthy food?

Prócz odpowiedzi na takie kwestie, nie zabraknie tutaj przepisów na udany posiłek.

Dziedzictwo Kulinarne Pomorza

Miło nam poinformować, że od lutego 2018 posiadamy certyfikat Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego, co stanowi niezwykłe ukoronowanie naszej działalności. Głównym kryterium członkostwa w sieci jest korzystanie z lokalnych surowców w produkcji żywności i potraw,...

czytaj dalej

Król Bałtyku

Śledź obok szprota i dorsza jest najczęściej poławianym gatunkiem ryb na Bałtyku. Jednak nie bez powodu określany jest mianem „króla Bałtyku” czy też „srebra Bałtyku”. Posiada niesamowite właściwości odżywcze i smakowe, ale o tym napiszemy w...

czytaj dalej